Dementie: momenteel een van de grootste uitdagingen voor de medische wereld. Wereldwijd lijden er zo’n 50 miljoen mensen aan deze aandoening. Dementie is nog niet te genezen. Ook zijn er nog geen behandelingen beschikbaar waarmee de onderliggende ziekten kunnen worden tegengehouden, vertraagd of voorkomen. Met uw steun kan Alzheimer’s Research in samenwerking met Ricoh hier verandering in brengen.

Doneer nu

Eén op de drie mensen kent iemand met dementie, maar slechts een kwart weet dat de aandoening wordt veroorzaakt door ziekten die de hersenen aanvallen. Voor iemand met Alzheimer of een andere vorm van dementie wordt het langzamerhand steeds moeilijker om na te denken, logisch te redeneren en zich dingen te herinneren – met alle gevolgen van dien. Onderzoek naar dementie is dus hard nodig. Daarom hebben we onze krachten gebundeld met Ricoh. Samen willen we geld inzamelen en bewustwording en kennis verspreiden over deze slopende ziekte.

Als onderdeel van het imagine.change. Challenge-programma heeft Ricoh een digitale tool ontwikkeld voor het verzenden van ansichtkaarten. De tool, Printed Memories, is bedoeld om bij mensen met dementie de aansluiting met hun familie en vrienden te stimuleren. Daarnaast werken we samen aan een aantal andere bewustwordingscampagnes, waarbij we gebruikmaken van de technologie en expertise van Ricoh.


Dankzij uw donatie kunnen we cruciaal onderzoek blijven doen, zodat we meer over dementie te weten komen. Ook blijven we zoeken naar manieren om het risico op de aandoening te beperken, de diagnosticering te verbeteren en nieuwe behandelingen te ontwikkelen. Met uw steun geeft u onze wetenschappers onmisbare middelen en apparatuur in handen en brengt u ons weer een stap dichter bij de doorbraak. Duizenden medewerkers van Ricoh dragen al een steentje bij. Doneer nu.

postcards

 

 

Ga naar Printed-Memories.com